Лек за кризу и здравље: Европска унија ће искључити струју ноћу. Ко спава, није неваљао.

eu-blesk
Лек за кризу и здравље: Европска унија ће искључити струју ноћу. Ко спава, није неваљао. А зашто је ЕУ добро знала да ће се Исланд приближити признајући свој пораз? Тајни документи говоре …
10. 7. 2014
Јиндрих Хусичка (JINDŘICH HUSIČKA ) храбри блогер који сарађује са Protiproud-ом , опет ставља (удобан) живот и каријеру под ризик, и објављује јединствене документе …
Protiproud отвара још једна вратанца за “путовање у дубину душе евробирократе”. Овај пут имамо одмах два текста, која је Јиндрих Хусичка успео да изнесе . Док је Едвард Сноуден постао ноћна мора за Вашингтон, наш сарадник изазива хаос у Бриселу.
После шока који је код федералиста изазвао Петер Мах и други, када су са гађењем окренули леђа оркестру, који је током заседања Европског парламента ко зна зашто свирао старомодну Бетовенову композицију, то је додатни ударац самопуздању “бриселског народа.” На пример, Јан Захрадил (ОДС) наводно је приватно рекао да, ако се овако настави, предложиће да се цурењем поверљивих материјала почне да бави америчка амбасада у Прагу. Упркос овим нејасним мрачним претњама смо одлучили да наставимо објављивање Хусичкових материјала.

Ноћу ће бити одмор!
Европска унија ових дана разматра уредбу која ће водити до побољшања навика одмора и спавања Европљана широм уједињеног континента.
Према истраживању Еуростата повећавају се пословне и слободне активности становништва старог континента између двадесет два сата увече и шест сати ујутру. Ова чињеница је непожељна у многим аспектима, стога је дужност одговорних представника ЕУ да са том лошом навиком нешто ураде.
И када Бјорк не стигне на време на концерт у једној од европских земаља, мислим да ће и господин Рагнар, арогантни председник исландске владе, схватити да је Брисел Европа и Европа Брисел.
Дајемо себи за задатак да натерамо до 2020 године становништво Европе да буде ноћу посвећено искључиво спавању и да смањи активности мимо спавања после десет сати увече за 80%.Први корак да испуни ову квоту је планирана уредба Комисије о затварању објеката са куповном површином од преко 150 м2,после двадесет два сата. Европски политичари више не могу да затварају очи пред ропским практикама трговинских ланаца, који њихове запослене приморавају да раде ноћу.Уредба ће постепено покрити све области продаје, са изузетком апотека.

Крај неуредним забавама
Сложићемо се сигурно да неуредне ноћне забаве, не доносе европској заједници ништа добро. Стога је Комисија одлучила да до 2020 године затвори све ресторане,чије време рада са данашњим даном задире у ноћне сате више од 65%. Осталим објектима ће радно време бити регулисано тако да последњи гост напусти објекат најмање десет минута пре десет сати увече.
Да не би долазило до заобилажења закона илегалним ноћним забавама организованим у кућама и становима, биће подешено напајање електричном енергијом сваком домаћинству на 1kWh. Изузетак могу да траже грађани који користе енергетски захтевну опрему потребну за одржавање виталних функција најмање једног од становника домаћинства.Изузеће важи и за људе који поседују електричне аутомобиле.

Интернет само за ватрогасце
Пружаоцима интернет услуга Комисија ће да нареди смањење брзине преноса ноћу на 56 кб / с. Мобилне мреже ће ноћу обезбеђивати само функцију бројева за хитне случајеве, посебно броја 112.

Повољан утицај регулације
Комисија очекује од ових мера да смање криминал и ограниче ноћни рад, јер ово није добро за европско здравље. Као последица ових мера,смањиће се број ноћних радника у здравству (смањивање могућности несрећа), електранама и другим секторима којих се регулација не тиче директно.

Према студији коју је наручила Комисија, продуктивност одморених европских грађана ће се повећати за 12-21%. Поред позитивног утицаја на европско здравље, овај аргумент је јасан доказ тога да поменуте мере имају смисла.

Успомена: Немирни Штефан Филе …
Недавно сам срео са комесаром за проширење,мојим добрим познаником. Његово име је Штефан Филе и он је ваш земљак. Нерадо говорим о националности мојих колега,јер националне државе су анахронизам који треба искоренити једном за свагда, али понекад је добро да се игра на националну карту мање напредних простих грађана.
Штефан је био тога дана мало узнемирен па сам га позвао на пиће. Постсоцијалисти,који су прошли кроз московски образовни систем , имају према алкохолу углавном позитиван став, па зато ни Штефан није одбио. До касно у ноћ смо разговарали о Исланду.

Шта са Исландом?
Ово безначајна земљица на северу се крајем пролећа (2013 примедба редакције) одлучила напросто ирационално да игра улогу недостижне љубавнице и замрзне апликацију за чланство у ЕУ. Каква дрскост! Знате, ми у Бриселу смо свесни своје јаке позиције и ми смо такође свесни (и са овим знањем долази неподношљива мера одговорности), да је Европа у нашим рукама. А чак и мрзовољан гест Исланда на овој чињеници не може ништа променити.

Ја бих то упоредио са васпитањем детета,када као родитељ знате шта је најбоље за ваше дете, али оно се и даље буни и тек у одраслом добу дође буђење. И ја верујем да ће за наше одлуке, које у канцеларијама данас и свакодневно доносимо,једном доћи од грађана уједињене Европе једногласно “хвала”.

Кечеви у рукаву
Али вратимо се Исланду. Ова сликовита земљица, која има једва половину становника Франфукрта над Мајном,је за европску економију једнако важна као што су за политичара током његовог последњег мандата важни интереси бирачког тела. Дакле уопште. Али ради се о изразу непоштовања према Бриселу без преседана , и верујте мида то нећемо оставити тек тако.
Исланд планира референдум. Не каже када и чак не гарантује како ће се завршити. Референдум сматрам за исту бесмислицу као када петогодишњем детету поставите питање да ли жели да иде у школу. Шта мислите да ће одговорити? Рејкјавик и његова фашистичка влада су одлучили да објаве свету да уједињеној Европи окреће леђа. Они кажу да не желе “стране” рибарске бродове у својим територијалним водама, наводно страхују за преживљавање својих рибара. Зар не схватају да ће заједно са прописима и пуштањем риболоваца из других земаља, ЕУ створити такође и за локалне рибаре,систем дотација?

Пио сам са Штефаном дуго и створили смо стратегију како да Исланд приведемо к разуму. Њихов адут је седамдесатпетопроцентни извоз свог улова а наш ас је за промену царинска политика.И када Бјорк не стигне на време на концерт у једној од европских земаља, мислим да ће и господин Рагнар, арогантни председник исландске владе, схватити да је Брисел Европа и Европа Бриселу. .

Извор: http://protiproud.parlamentnilisty.cz/zdravi/1112-lek-na-krizi-i-zdravi-evropska-unie-v-noci-vypne-elektrinu-kdo-spi-nezlobi-a-proc-eu-dobre-vedela-ze-island-prileze-ke-krizku-tajne-dokumenty-hovori.htm

Превод са чешког: Димитрије Марковић, РЕЦИ НЕ ЕУ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s