Још један у низу скандала са ”демократског” Запада

Baer
Човек завршио са лисицама на рукама због протеста против експлицитно порнографског текста , који је имала да чита његова ћерка у школи

Њу Хемпшир (New Hampshir) 9.мај (HSP/FN/Foto,video: youtube)

14 -годишњи ученици су били у обавези да читају порнографски текст у уџбенику

Вилијам Баер (Wiliam Baer) , отац ученице у школи Gilford High School у Њу Хемпширу (New Hampshir) , ухапшен је од стране полиције ( http://www.youtube.com/watch?v=OsbS9JD7Pvw ) у понедељак увече на састанку школског одбора након што се жалио да је школа дала његовој кћерци да чита порнографску књигу без његовог знања или пристанка .

Вилијам Баер , који ради као адвокат се на састанку жалио на књигу Деветнаест минута (Nineteen Minutes) од аутора Џоди Пикоулт (Jodi Picoult) , која садржи страницу ( http://benswann.com/?attachment_id=12291 ) са текстом експлицитно порнографског карактера а главни ликови су два тинејџера .
На састанку је отац позвао школски одбор да неко контроверзни део у књизи прочита наглас ,што су чланови одбора одбили .Такође је хтео да пита чланове зашто је учитељ енглеског у деветом разреду ученицима наредио да прочитају ову књигу без упозорења родитељима – иако је пре школа увек упозорила родитеље на сличну литературу . На ово питање одбор није одговорио , напротив ,родитељ је оптужен да крши протокол и упозорен је да је његово време од два минута истекло .
Други један родитељ , Џо Верниг (Joe Wernig) ,је заузврат рекао да читање ове књиге подржава , и да ако школски одбор попусти онда ће ”ови људи диктирати шта ћемо читати а шта не . ”
Баер је одговорио речима ” ово је апсурдно . Нико не говори да треба књигу да цензуришу или је забране или спале ” ,на шта је раеаговала председница школског одбора са захтевом да ” поштује савет школе . ”
” Као што ви поштујете моју ћерку ? ” одговорио је Баер .
У том тренутку пришао му је припадник локалне полиције и рекао му да буде миран , иначе ће га ухапсити .
” Хоћете да ме ухапсите , јер сам прекршио правило о два минута иступа ? ” Упитао је Баер полицајца . ” Мислим да ћете морати да ме ухапсите . ”
Полицајац је Баера извео за раме напоље , где му је везао руке због наводног изгредништва .
Док га је полицајац изводио напоље, Баер је рекао , ” ово је лекција грађанског васпитања . ”
Баер је након тога затражио од локалних новина да објаве спорни део и упозоре родитеље на то јер је он наишао на ту страницу случајно . Међутим ,листови су одбили да објаве текст управо због порнографског карактера .
Председница школског одбора Сју Ален Sue Allen) је на крају обећала да ће школа убудуће упозоравати родитеље на контроверзним материјал пре него што стигне до деце .
Баер је одговорио да је то све што је тражио и да је упркос томе ухапшен .

Извор: http://www.hlavnespravy.sk/muz-skoncil-v-putach-pre-protest-proti-explicitne-pornografickemu-textu-ktory-mala-citat-jeho-dcera-v-skole/261614

Превод са Словачког : Димитрије Марковић, РЕЦИ НЕ ЕУ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s