ЕУ: корак по корак ка тоталитарном поретку

EU SSSR.jpg

Европска унија планира да оснује граничну и обалску стражу јачине хиљаду људи (ЕУобзервер пише о 2.000 људи https://euobserver.com/migration/131487), наводно ради заштите спољних граница Европске уније, што британски Daily mail означава као највећи пренос суверенитета са чланских држава на ЕУ још од стварања јединствене валуте.Циљ је, како се наводи, да се помогне да се обезбеде спољне границе блока као реакција на мигрантску кризу.
Искуство нам говори да се иза образложења која долазе из ЕУ (и САД) у сличним случајевима често крију други циљеви . И бројне агресије земаља ЕУ и САД у протеклим годинама и деценијама су биле образлагане добрим намерама.
У овом случају, оснивање граничне и обалске страже може да буде први корак у процесу формирању војних снага Европске уније, о чему се писало и у марту ове године (”Меркелова тражи формирање војске Европске уније!”, Вечерње новости, 09. март 2015), али и полицијских снага.
У чему је уствари проблем ?
Подсетимо се овде на претњу (из октобра ове године) Немца Мартина Шулца, Председника Европског парламента. Он је јавно запретио употребом силе државама као што су Пољска, Мађарска, Чешка, Словачка итд. које се не слажу са квотама и обавезном прерасподелом муслиманских имиграната. .На телевизији ЗДФ Шулц, на рачун земаља које се не слажу са диктатом ЕУ по питању имиграната, је рекао:
“Европа ултранационалиста – ако они победе – имаћемо такву Европу не само по овом питању, већ и по свим другим. Потребан нам је дух Европске заједнице. И у случају потребе то мора да се изнуди силом.”
У ситуацији када Европска унија нема одговарајуће инструменте којима би извршила принуду, тј. војне и полицијске снаге, све се завршава на претњама. А када их буде имала ?
Да ли ће бити могуће имати сопствене, другачије ставове по појединим питањима и водити политику у складу са тим ? Или ће се захтевати слепа послушност ?
Државе чланице преносе све више овлашћења на Европску унију (губећи на тај начин постепено суверенитет) која већ сада утиче на све области друштва и живота грађана (привреда,образовање, уметност,систем вредности, породични живот) и има службену идеологију (европеизам). Остало је још само насиље како бисмо могли без икаквог остатка да кажемо да је у питању тоталитарни поредак.
Подсетимо се у вези овога на шта упозорава (или шта предвиђа) бивши чешки председник Вацлав Клаус у својој књизи ”Европске интеграције без илузија”:
”Европска унија ће постати држава и имаће све основне црте државе.Имаће свој устав, своје грађане, своју територију, своју спољну границу, своју валуту, свог председника, свог министра спољних послова итд. Данашње чланске државе ће се у овој новонасталој држави додуше и надаље звати као и до сада, али у стварности појединачне чланске државе ће са својим овлашћењима бити само региони или провинције.Устав државе Европска унија ће бити надређен уставима појединачних чланских држава.И читав правни поредак Уније ће бити надређен правном поретку чланских држава.Ослабљује се – у данашњој, дакле старој ЕУ, до сада доминантан – концепт ”дељења суверенитета” а уместо тога настаје нови суверенитет, целоевропски.У новој ЕУ ће чланске државе дефинитивно изгубити своје искључиво право да стварају своје сопствене законе.Грађани појединачних чланских држава ће постати грађани државе Европска унија, са правима и дужностима директно према институцијама ове европске државе.Извођени (секундарни) правни акти ЕУ биће надређени изворним (примарним) правним актима чланских држава.”
Све ово горе наведено само потврђују речи комесара Европске уније задуженог за миграциону политику изречене у вези предлога за оснивање граничне и обалске страже ЕУ: ”Морамо да имамо више инструмената у нашим рукама.”
Добро дошли у Европску унију.
У наставку преносимо (скраћени) чланак из британског Daily mail-а:

Европска унија планира граничну и обалску стражу да би сачувала Шенген: Посебна мера ће бити највећи пренос суверенитета, још од стварања јединствене валуте
Комисија ЕУ је сачинила планове за стварање граничних снага ЕУ
Гранична и обалска стража јачине 1000 (људи) ће се користити да обезбеди границу
Граничне мере ће бити највећи трансфер суверенитета, још од (увођења) евра
Европска комисија је сачинила предлог да се створи агенција ЕУ за граничну и обалску стражу јачине 1.000 (људи) да помогне да се обезбеде спољне границе блока као реакција на мигрантску кризу.
Димитрис Аврамопулос, комесар задужен за миграциону политику, изјавио је да су националне власти биле преплављене бројем азиланата који је без преседана, који улазе у Европу.
Он је позвао на целоевропско решење проблема што ће бити највеће преношење суверенитета (на ЕУ, примедба преводиоца) од стварања евра.
”Државни органи дају све од себе, али они нису били спремни за то (нагли пораст броја избеглица) ” рекао је Аврамопулос.
Имала би (агенција) особље од око 1000 људи и овлашћења да интервенише кад год националне власти не могу, додао је он.
Предлог за нову агенцију ће вероватно наићи на противљење земаља чланица које се противе било каквом проширењу институција и овлашћења Уније и захтеваће одобрење Европског парламента, као и националних влада.
”Државе чланице не могу то да ураде саме. Морамо да имамо више инструмената у нашим рукама и то ће бити још један инструмент на располагању.
Комесар је рекао да ће идеју разматрати Европски парламент следеће недеље.
Цео чланак можете прочитати на: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3355897/EU-plans-border-force-coastguard-save-Schengen-Extraordinary-measure-biggest-transfer-sovereignty-single-currency-created.html
Приредио и превео: Димитрије Марковић, Покрет реци не ЕУ

One thought on “ЕУ: корак по корак ка тоталитарном поретку

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s