Божићни пакетићи за Косово и Метохију

Током два дана, 26. и 27. децембра 2020. године, у неколико места на Косову и Метохији смо поделили божићне пакетиће за децу, као и новчану и материјалну помоћ за неколико породица.
У селу Лозишту код Бањске смо уручили новчану помоћ од 5000 динара за породицу Ђурић, коју редовно посећујемо већ неколико година, и божићни пакетић за једанаестогодишњег Младена. Пакетић за Младена је послала породица Петровић из Бајине Баште.

Иван Ђурић (лево) и Димитрије Марковић


У селу Рајановце недалеко од Гњилана смо Вери и Анђели Јевтић уручили божићне пакетиће и друге поклоне, дар породица Мићић и Стаменић из Бајине Баште.

Анђела и Вера Јевтић


У Лапљем Селу смо уручили божићни пакетић и друге поклоне за Екатерину Санисављевић.

Димитрије Марковић и Екатерина Станисављевић


У Основној школи ”Свети Сава” смо уручили пакетиће за 18 ученика колико их укупно има у овој школској години.

Ученици О.Ш. ”Свети Сава” из Јасеновика са пакетићима


Захваљујући нашој драгој сестри Ани Ђенић прикупљено је 16 божићних пакетића али и потпуно нова дечија одећа. Пакетићи нису типски већ су захваљујући њеном труду прилагођени узрасту сваког детета а у сваком се налази и честиткица коју су деца из Београда својом руком написала и упутила вршњацима на Косову и Метохији. Остатак пакетића је купљен од новчаних прилога наше браће и сестара у Христу. Сваки пакетић је осим слаткиша садржао и поклоне који ће деци донети трајнију корист попут одеће, рекета за тенис, стони тенис, фудбалских, одбојкашких и кошаркаких лопти и слично.
Захваљујући Милени Огњановић, професорки Технолошко-металуршког факултета у пензији, и породици Малиџан из Бајине Баште у сваком пакетићу се нашао по један дечији молитвеник и православне књиге за децу.

Деца из Јасеновика су видео поруком поздравила своје вршњаке из централне Србије који су им послали пакетиће стиховима песме ”Другарство” Пере Зупца и божићним поздравом ”Христос се роди!” а у име деце дародавцима се обратила и директорка школе.

Једнократну стипендију од по 10.000 динара су добиле Јована Миловановић и Стевана Ристић. Јована Миловановић је прво од четворо деце и студент хемије а Стевана Ристић је ученица осмог разреда.
Одећу за девојчице добила је породица Ђорђевић, а за дечаке породице Васић и Ристић. Сви су из Јасеновика.

Стевана Ристић, Димитрије Марковић и Јована Миловановић


У Ораховцу смо Јованки Станковић која болује од целијакије уручили три пакета безглутенске хране. Два пакета су дар породице Малиџан а трећи је купљен од новчаних прилога које смо добили.
Новчане прилоге су послали Виолета Јурошевић, Ненад Јеремић, Александар Ранковић, Александра Ненадовић, Данијела и Даница а новац је био искоришћен за куповину недостајућих пакетића, новчану помоћ Ђурићима, поменуте стипендије двема ученицама и безлутенску храну.
Захваљујем се свима који су учествовали у овој акцији са молбом Господу за здравље и свако добро њих и њихових породица.
“Ако неко напоји једног од ових малих само чашом студене воде… заиста вам кажем, неће му плата пропасти” (Мт.10,42).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s