Мирољуб Петровић тражио да се Милу предају светиње

Јеретик Мирољуб Петровић

Чести су хвалоспеви Мирољуба Петровића не само председнику Републике Србије, Александру Вучићу, него и председнику Црне горе Милу Ђукановићу.
Кратко пре него што је ДПС Мила Ђукановића доживео пораз на изборима 30. августа 2020. године, Петровић је у емисији ”Питања и одговори” (204. део) Србе из Црне Горе назвао ”прдњавом” и ”буздованима”, запретио им НАТО пактом а блаженопочившим митрополиту Амфилохију (кога назива ”квази попом”) и епископу Атанасију Јефтићу (за кога каже да је ” полупан” ) запретио је хапшењем ”ако дође у Црну Гору, тамо”.
O литијама у Црној Гори каже: ”Пријатељу, власт мора да се поштује, то је библијска заповест. Пусти ти шта прича Амфилохије и ови острашћени лидери који три чуке са теологијом немају и са Светим писмом. Власт мора да се поштује.‘‘
” Али, ако власт хоће да узме светиње, шта онда?‘‘, пита га водитељ.
„ – Ако власт хоће да ти узме нешто, Исус је лепо рекао, кад ти неко тражи кошуљу дај му и хаљину тако каже Исус. Крај приче.”
Током неколико минута Мирољуб Петровић је, очигледно покретан мржњом, на најпогрднији начин говорио како о браниоцима светиња и српском народу у Црној Гори тако и о црквеној јерархији на челу са митрополитом Афилохијем. Истовремено, бранио је Мила Ђукановића и његов режим.

Догађај у Зети о коме се говори догодио се у децембру 2019 године када је група браниоца светиња блокирала кружни ток у Зети при чему је дошло до сукоба са полицијом.


За оне који нису упознати са тим да је Мирољуб Петровић следбеник учења секте Адвентисти седмог дана, широј јавности познатијој под називом Суботари, ово може деловати необично.
Учење и деловање ове секте помаже нам не само да боље разумемо теолошке ставове и учење Мирољуба Петровића него и његово деловање у области псеудомедицине (надрилекатства), ”здраве исхране” и фиктивних образовних установа које он назива институтима и факултетима,
Мирољуб Петровић је написао књигу ”Православље за почетнике” чији назив служи да људе доведе у заблуду да је реч о православном учењу иако у њој заправо износи јеретичко учење поменуте секте и оцрњује Цркву, свештенике, светиње и православно учење.
Пре него што наведемо цитат који то јасно показује морамо најпре да скренемо пажњу на то да мошти Светог Василија Острошког назива лешом а поклоњење његовим моштима култом мртвих.
О поклоњењу моштима Светог Василија Острошког, Мирољуб Петровић пише следеће:

Дакле, као и у Јерусалиму, у питању је велика брука и срамота која се ради у срцу православља – најстрашнији облик идолопоклонства и ширења физичке и духовне заразе. За разлику од тзв. “светог огња”, на Острогу сам био и видео ста се ради. Људи стоје у великом реду и улазе у малу пећину где стоји изложен леш Василија Острошког, и онда љубе тај леш (који је умотан у неко платно или ћилим). Страшно, стварно страшно. Поред ковчега са лешом седи неки дебели кабадахија од монаха и “заводи ред”. Ја сам ушао на кратко у пећину и изашао. …
Са библијске тачке гледишта, обожавање посмртних остатака људи је потпуно неозбиљно и окултно. У питању је древни “култ мртвих” који је постојао код свих паганских народа и који је, на жалост, ушао у хришћанство
.”


Погледајмо сада шта пише о православној вери, свештеницима и светињама (храмовима) па ће нам бити јасан његов став изнет у емисији.
Религија је препуштена неморалним људима, који су наставили у својим скупоценим храмовима да обожавају Сотону и демоне, приказујући се као следбеници Исуса Христа и Бога Библије. Због великог утицаја сотонске религије на народ, власт у државама је морала стално финансијски да помаже сотонске свештенике и да им омогућава градњу нових храмова за обожавање демона. И у овом случају, демонска манипулација је тако велика да огромна већина демонизованих свештеника и њихових следбеника заиста верује да служи Исусу Христу и Богу Библије. Када њихово познавање Библије не би било површно и испод сваког минимума, лако би увидели своје заблуде које их могу коштати вечног живота и спасења.”


Нешто даље Мирољуб Петровић о православној вери пише следеће:
Велики број појединаца и читави народи посвећени су сотонској верзији религије по којој они заиста верују да служе Исусу Христу и Богу Библије, а уствари служе самом Сотони. Мале су шансе да промене свој начин живота и своја религијска уверења, јер су погрешно научени да не треба да читају Библију, већ да треба да следе своје „духовнике” (сотонске свештенике) преко којих „Бог делује на Земљи”. На тај начин је велико мноштво заведено сотонким лажима и води се у пропаст.”

У вези са тврдњом о неморалним људима у Православној Цркви поменимо само Светог Јована Владимира, Светог Симеона Мироточивог Светог Саву и небројене преподобне и богоносне Оце и Мајке наше, међу којима су и Свети Петар Цетињски, Свети Василије Острошки и тако редом преко Светог Кнеза Лазара Косовског до Новомученика Вукашина из Клепаца и блаженопочившег патријарха Павла
У храмове у којима се, по Петровићу, обожавају Сотона и демони спадају, очигледно, и манастир Острог, Морача, Подмаине, Ђурђеви Ступови, Грачаница, Високи Дечани, Богородица Љевишка, Пећка Патријаршија, Зочиште, Морача, Раваница, Манасија…


Пошто смо поменули да је Мирољуб Петровић следбеник учења секте под називом Адвентисти седмог дана погледајмо шта официр полиције Зоран Луковић у својој књизи ”Секте. Приручник за самоодбрану.” каже за њих: ”После података о адвентистима/ суботарима, Јеховиним сведоцима, мормонима и пентекосталцима, потребно је навести податак који је веома важан са безбедносног аспекта. Наиме, по подацима који су из добијени Грчке, централе ове четири секте налазе се у САД, где су повезане са америчком обавештајном службом ЦИА и Саветом за националну безбедност САД.( подвлачење је моје, Д. М.)”

Аутор: Димитрије Марковић

Литература:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s